Nyitvatartás: 8:00-16:00 H-P
Telefon: 06 20 7777 510
Minden ami munkaruha Minden ami munkaruha Minden ami munkaruha

Milyen a jó séf ruházat?

Milyen a jó séf ruházat?

Egy séf öltözékének két fő feltételt kell teljesítenie: komfortosnak, jól használhatónak kell lennie és elegánsan kell kinéznie. Lehetetlennek hangzik? Nem az!

Vannak munkák, amelyeknek nagy része a „színfalak mögött” zajlik: irodában, üzemben vagy éppen a konyhában. A séfek munkája tipikusan ilyen, hiszen idejük nagy részét ott töltik, ahol az étel készül, vagyis az éttermek rejtett részeiben.

Ezzel együtt azonban sokszor ki kell lépniük a konyhából. Csak a legkiválóbb szakácsokból válik jó séf, ezért egy étterem konyháját maga a séf képviseli, ő jelenik meg a rendezvényeken és a gasztronómiai versenyeken, ő veszi át a díjakat és mutatja be a legújabb ételkreációkat a szakma hazai és nemzetközi képviselőinek. Ha egy vendég szólítja, bármikor ki kell tudni menni az asztalokhoz is.

Mivel tehát minden helyzetre fel kell készülni, a séfnek mindig megfelelően kell kinézni, ehhez pedig elengedhetetlen a jól megválasztott, elegáns öltözet. Igen ám, de az elegancia sokszor kényelmetlenséggel párosul, a séf viszont ezt nem engedheti meg magának

.

Milyen ruha való a séfeknek?

Nos, ez a legspeciálisabb munkaruhák egyike, hiszen alapvetően mindennapi használatra készül, vagyis kényelmesnek, jól szabottnak kell lennie, ugyanakkor a séf pozíciójából fakadóan elengedhetetlen az elegancia is.

A jó séfruházat éppen ezért:

·         Kiváló, strapabíró anyagból készül, ami bizonyos mértékű hőnek éppúgy ellenáll, mint a gyakori mosásnak

·         Jól szellőző az anyaga, hiszen a konyhában általában meleg van

·         Színtartó, vagyis gyakori mosás során sem fakul ki

·         Könnyen tisztítható, nem maradnak benne a makacs foltok sem

·         Jól szabott, kényelmes, amiben a többórás műszak sem fárasztó

·         Elegáns, méltó a séfhez és a céghez is

A séfruházat alapvetően nadrágból és kabátból áll, de jó, ha van hozzávaló sapka is, ez ugyanis kiválóan kiegészíti az öltözetet, és higiéniai szempontból is fontos.

A legfontosabb szempont az, hogy mindenképpen olyan séfruházatot válasszunk, ami a cég vezetőinek, arculatának és a séfeknek egyaránt elnyeri a tetszését. Sok cégvezető elköveti ugyanis azt a hibát, hogy nem kéri ki alkalmazottai véleményét a formaruháról. Az öltözetet az alkalmazottak fogják nap, mint nap viselni, ezért ha nem az igényeiknek megfelelően készül, előfordulhat, hogy nem is veszik fel, csak akkor, ha ellenőrzésre kerül sor. Mivel egy cég csak elégedett alkalmazottakkal lehet sikeres, előzzük meg a bajt, és a ruházat megrendelése előtt kérjük ki alkalmazottaink véleményét is.  

Ugyanakkor egy cég arculatában fontos helyet foglal el a jól megkreált formaruha, amely a cég filozófiáját is közvetíti, ezért ennek a szempontnak is maradéktalanul meg kell felelnie. Jól átgondolt stratégiára vall például, ha a különböző beosztásokban dolgozó alkalmazottak öltözete egy-egy elemében, akár csak egy apró, de észrevehető részletben finoman reflektál egymásra. Ez apróságnak tűnik ugyan, de az avatott szemek nemcsak, hogy észreveszik, de értékelni is fogják majd.   

Minden Ami Munkaruha 2010-2013