Nyitvatartás: 8:00-16:00 H-P
Telefon: 06 20 7777 510
Minden ami munkaruha Minden ami munkaruha Minden ami munkaruha

A jó kórházi ruházat

A jó kórházi ruházat

A megfelelő kórházi ruházatnak jó minőségűnek, strapabírónak és könnyen tisztíthatónak kell lennie, hiszen így a szigorú higiéniai előírások mellett a dolgozók kényelmes és jól szabott formaruhája is biztosítható. De vajon van-e olyan termék a piacon, amely mindhárom követelménynek egyaránt megfelel – sőt, ezen felül még ár-érték arányban is jó?

Felmerülhet a kérdés: kinek fontos, hogy milyen a kórházi dolgozók – orvosok, ápolók, műtősök – ruhája? 

A válasz: minden érintett félnek.

·         A páciensek ugyanis az intézmény megítélésénél az egyéb szempontok mellett a dolgozók öltözetét is komolyan figyelembe veszik. A foltos, szakadt, rosszul szabott, esetleg nem megfelelő minőségű ruha ugyanis rosszul működő kórházról árulkodik, ez pedig bizalmatlanságot kelt a betegben. Azt sugallja: ha a saját munkavállalóikra nem fordítanak elég figyelmet, mit várhatok el én? A kórházi dolgozók ruhájának tehát mindig rendezettnek, jól szabottnak és tisztának kell lennie, ez ugyanis a bizalom alapja.

·         A kórházi dolgozók azok közé a munkavállalók közé tartoznak, akiknek nap, mint nap kötelező tiszta formaruhát ölteniük. Mivel ez – a jó benyomás mellett – a higiéniai előírások miatt is nélkülözhetetlen, a ruhák gyakori mosásnak vannak kitéve, ami nem kíméli sem anyagukat, sem színüket. Szakadt és elnyűtt ruhában viszont senki sem szeret dolgozni – jogos igény tehát, hogy a kötelező öltözetet reggelente mindenki szívesen öltse magára. 

·         A döntéshozók számára az intézményük megítélése, hírneve és a dolgozók elégedettsége egyaránt fontos, és természetesen az anyagi szempontok is meghatározóak. Ezért olyan formaruhát célszerű választani, ami a fentieken kívül mindenki számára azt üzeni: ez az intézmény igenis halad a korral.
Legalább ilyen fontos a megbízható minőség és a tartósság is: a rossz minőségű öltözet ugyanis hamarabb tönkremegy, és bár lehet, hogy némileg olcsóbb, a gyakori beszerzés miatt középtávon mégis jóval többe fog kerülni, mint a minőségi ruha.

A kórházi ruházatspeciális ruházat

Az egészségügyi intézményekben, kórházakban dolgozók speciális munkaruházatot igényelnek. Az ő esetükben ugyanis nemcsak a formaruhával kapcsolatos szokásos elvárások érvényesek, (vagyis hogy egységes, jól szabott, a szervezet filozófiáját, misszióját megfelelően közvetítő, és a dolgozók számára is kényelmes, jó anyagú ruha legyen), hanem egy különleges szempont is.

Ez pedig nem más, mint a már említett higiénia. A kórházakban és egészségügyi intézményekben a tisztaságon emberéletek múlhatnak, hanyagságnak, piszkos munkaruhának tehát nincs helye.

Ez azonban nagy terhet ró a döntéshozókra: olyan ruhát kell választaniuk, ami elérhető árú, ám strapabíró, megfelelő minőségű, és hosszú-hosszú ideig meg is tartja jó tulajdonságait, vagyis nem kell idő előtt az újabb beszerzés miatt aggódni.

A Hallali kórházi ruházatok éppen megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, a műtős nadrágok például nemcsak szín-és mérettartók, de kifordíthatók is, tovább fokozva ezzel a praktikusságot. A termékek a piacon találhatók közül az egyik legjobb ár/érték-arányt képviselik, így megbízható megoldást jelentenek valamennyi intézmény számára. 

Minden Ami Munkaruha 2010-2013